به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی نوروزی شنبه شب در همایش" بانوان واقف و توسعه مشارکت های مردمی" که با حضور جمغی از بانوان خیر و واقف در امامزاده علی(ع) قزوین برگزار شد اظهارداشت: برگزاری این همایش ها به افزایش اطلاعات گروههای مختلف مردم با مسئله وقف کمک می کند و می تواند گرایش به این سنت را بیشتر کند.
وی افزود: سنت حسنه وقف در میان همه مردم بویژه بانوان هم جایگاه خاص خود را دارد به طوری که در قزوین اولین وقف مربوط به یک بانوی خیر است که موقوفه ای بزرگ ابجاد کرد که بیانگر باورهای دینی عمیق این گروه است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: وقف باید اصلش باقی بماند و درآمدهای حاصل از آن در جامعه ساری شود تا مردم نیازمند از فواید آن برخوردار شوند.
نوروزی یادآورشد: گاهی وقف با نثار جان انجام می شود و شهدا با نثار جان خود بزرگترین وقف را اجرایی کردند و راه امام حسین(ع) را پیش گرفتند.
توجه ائمه به وقف الگوی شیعیان است
این مسئول بیان کرد: نگاهی به کتب تاریخی نشان می دهد که ائمه معصومین(ع) نگاه ویژه ای به وقف داشتند و این سنت حسنه به عنوان سرمایه ای ماندگار در نشر مسائل دینی جایگاه خاصی دارد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اظهارداشت: اگر سنت وقف به درستی در جامعه اجرا شود دیگر در جامعه هیچ فقیری وجود نخواهد داشت و دیگر شاهد پدیده تکدی گری در معابر عمومی هم نبودیم.
وی افزود: اگر وقف در جامعه احیاء شود می توان دست نیازمندان را گرفت و با درآمدهای ناشی از آن زندگی آنها را نیز تامین و از ثروت اندوزی در جامعه جلوگیری کرد.
تهیه 170 فقره جهیزیه از محل موقوفات
نوروزی یادآورشد: امیدوار کردن خانواده های نیازمند از محل موقوفه کار ارزشمندی است که می تواند با نهادینه کردن فرهنگ وقف به عنوان کاری خیرخواهانه در جامعه نهادینه شود و به حل مشکلات مردم کمک کند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اظهارداشت: گاهی اوقات وقف انفرادی برای همه افراد ممکن نیست لذا باید وقف گروهی را ترویج کرد تا افراد بیشتری با هر مقدار توانایی و درآمد در سنت حسنه وقف مشارکت کنند.
وی تنوع در وقف را از ویژگی های این سنت الهی ذکر کرد و اظهارداشت: در سطح کشور و استان وقف هایی ویژه زائران، محرم و صفر، سوگواری سالار شهیدان، هزینه تحصیل دانشجویان داریم اما تاکنون در خصوص حضرت زهرا(س) وقفی نداشتیم که سال گذشته توانستیم یک مورد وقف در این زمینه را ثبت کنیم که بسیار ارزشمند است.
در زمان حیات خود وقف کنیم
حجت الاسلام نوروزی گفت: مرگ حق است و کسی از آن گریزی ندارد لذا بهتر است در زمان حیات خود در مورد اموال و دارایی های خود تصمیم گیری کنیم و آنچه می تواند به پرونده انسانها نورانیت ببخشد تنها وقف است.
وی بیان کرد: در استان قزوین برنامه های زیادی برای ترویج فرهنگ وقف صورت گرفته اما هنوز با وضعیت ایده آل فاصله داریم تا این کار ارزشمند میان مردم نهادینه شود.
نوروزی گفت: مسئولان وقف امانتدار مردمند و حتی یک ریال از درآمد موقوفات را اجازه نداریم هدر دهیم لذا تلاش می کنیم تا نیت واقفان اجرایی شود تا به وظیفه شرعی و اداری خود عمل کنیم.
این مسئول فرهنگی تصریح کرد: در استان قزوین 264 امامزاده شاخص داریم و تنها در قزوین در بقعه چهار انبیاء در یک مکان به صورت متمرکز چهار پیامبر دفن شده اند که باید این مکان های مقدس به قطب فرهنگی تبدیل شود.
وی با تشریح برخی کارهای انجام شده در اماکن مذهبی یادآورشد: اجرای طرح سوگواره یاس نبوی، نشاط معنوی، بصیرت عاشورایی، ضیافت طرح اکرام، رسیدگی به ایتام در ماه رمضان، جشنواره طرح اعزام مبلغ، برگزاری مسابقات قرآنی با شرکت هفت هزار نفر از علاقمندان از مهمترین کارهای انجام شده توسط اوقاف است.
نوروزی در پایان گفت: تربیت پنج هزار حافظ قرآن یکی از کارهای مهمی است که از محل درآمد موقوفات اجرایی خواهد شد.
در این مراسم از دو بانوی خیر واقف قزوینی تجلیل شد.
نظر شما